O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă cu ficăţei şi ciuperci
Ingrediente:
800 g pulpă de porc, 3 ficăței de curcan, 400 g ciuperci, ulei, 2 cepe, miezul de la 2-3 felii de pâine, 2 ardei graşi roşii, cimbru, 4-5 căței usturoi, 150 ml vin alb sau roşu, sare, piper, boabe de piper.
Preparare:
Speli bine ficăţeii şi-i fierbi în apă cu câteva boabe de piper şi puțină sare. Tai pulpa de porc astfel încât să obții o felie plată, suficient de întinsă, pe care să o poți rula. Condimentezi carnea cu sare şi piper şi o dai la rece 30 de minute. Separat, fierbi ciupercile, apoi le laşi să se scurgă bine. Umplutura o pregăteşti din ceapă şi usturoi tocate şi călite în puțin ulei. Stingi cu puţină apă şi laşi să fiarbă vreo 5 minute. Când s-au mai răcit, amesteci ceapa cu ficatul tăiat cubulețe, ardeii graşi tocaţi, miezul de pâine, înmuiat în apă şi stors bine, şi cu ciupercile mărunțite. Pui sare şi piper şi amesteci bine. Întinzi această umplutură peste carne, o rulezi strâns şi o legi cu sfoară alimentară. Aşezi rulada într-un vas termorezistent uns cu ulei, torni vinul îndoit cu puțină apă, pui boabe de piper, presari cimbru şi
dai la cuptor. Primele 30 de minute, laşi vasul acoperit cu staniol, apoi îl scoți şi ții rulada până când se înmoaie. Ai grijă să o stropeşti din când în când cu sosul din vas.