O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă cu portocale
Ingrediente:
Pentru blat: 100 g făină, 4 ouă, 100 g zahăr pudră, zeama de la ½ lămâie, 1 linguriță zahăr pudră, 2 linguri cacao pudră; Pentru umplutură: 1 portocală, 250 g mascarpone, 200 ml frișcă lichidă, 100 g zahăr pudră.
Preparare:
Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul pudră și cu zeama de lămâie până când obții o spumă de culoare deschisă. Ulterior, adaugi făina și pudra de cacao cernute și amesteci ușor până se încorporează toate ingredientele. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unt. Îl coci la 180 °C 8 minute. Când este gata, transferi aluatul fierbinte pe un prosop de bucătărie, îl presari cu o linguriță de zahăr pudră și-l rulezi. Îl lași să se răcească. Între timp, pregătești crema. Descojeşti portocala și o tai cubulețe. Bați frișca lichidă cu zahărul până obții o cremă, apoi adaugi mascarpone și amesteci cu o spatulă. Întinzi foaia de ruladă, o ungi cu o parte din cremă, adaugi bucățelele de portocală, o rulezi din nou și o ungi cu restul de cremă. Dai prăjitura la frigider 2 ore.