O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă de pui cu legume
Ingrediente:
Pentru aluat: 250 g făină, 1 gălbenuş, 125 g unt, sare, apă; Pentru umplutură: 4 piepţi de pui dezosaţi, 2 ardei graşi roşii, 1 fir de praz, 3 căţei usturoi, 1 ceapă, 3 linguri bullion, 1 mână frunze busuioc, 1 linguriţă cimbru uscat, 150 g seminţe de floarea-soarelui, 1 legătură pătrunjel, ulei pentru prăjit, 2 linguri unt, 100 g caşcaval, sare, piper.
Preparare:
Freci untul cu făina, adaugi gălbenuşul, sare şi câte puţină apă, și frămânți un aluat de consistență potrivită. Laşi la rece 30 de minute. Încingi ulei într-o tigaie, căleşti ceapa tocată şi usturoiul pisat. Tai ardeii cubuleţe și prazul rondele subţiri. Pui bulionul în tigaie, laşi 2-3 minute pe foc, adaugi puiul spălat şi tăiat bucăţele, ardeii, prazul, busuiocul, cimbrul şi 100 de grame din semințele de floarea-soarelui. Amesteci bine şi laşi pe foc 15-20 de minute. Potriveşti de sare şi piper. Întinzi aluatul în foaie subţire, aşezi caşcavalul tăiat feliuţe şi pui compoziţia peste care presari pătrunjelul verde tocat. Rulezi strâns, așezi rulada într-o formă de chec unsă cu unt, înţepi cu furculiţa din loc în loc şi laşi la cuptor 45 de minute. Rulada cu pui şi legume o serveşti ornată cu restul de semințe de floarea-soarelui.