O reţetă gustoasă pe zi: Salată de paste cu ton şi sos pesto
Ingrediente
250 g roşii
2 căţei usturoi
1-2 legături ceapă verde
1 ardei iute
1 conservă ton
350-400 g paste spirale
sare
piper
Pentru sosul pesto
1 pachet salată rucola
3 căţei usturoi
3-4 linguri ulei de măsline
100 g parmezan ras
sare
piper
Preparare
1. Cureţi ceapa şi usturoiul. Speli roşiile şi le tai în bucăţi mici. Cureţi de seminţe ardeiul iute şi-l mărunţeşti. Scurgi tonul şi fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi de apă şi le pui într-un bol, apoi adaugi ceapa şi ardeiul iute, tăiate rondele, roşiile, bucăţile de ton. Potriveşti gustul de
sare şi piper şi amesteci bine.
2. Pentru sosul pesto, speli salata, o usuci, apoi o mărunţeşti. Într-un mojar, zdrobeşti căţeii de usturoi, adaugi salata puţin câte puţin şi amesteci bine, cu mişcări circulare, până când obţii o pastă verde. Încorporezi şi parmezanul, iar la final, uleiul în fir subţire. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi amesteci în salată.