O rețetă gustoasă pe zi: Sarailie cu alune
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă
- 400 g miez de nucă
- 200 g alune prăjite nesărate
- 700 g zahăr
- 1 l apă
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 esenţă de vanilie
- 1 pachet margarină
- 50 g fistic pentru decor
Preparare
Dai alunele şi nuca prin maşina de tocat şi le amesteci cu o cană de zahăr şi scorţişoara. Ungi 2-3 foi de plăcintă cu margarină topită, presari o parte din nuca şi alunele măcinate şi rulezi. Pregăteşti astfel 4-5 rulouri, pe care le aşezi într-o tavă unsă cu margarină. Tai rulourile în bucăţi de 5 cm cât sunt crude, apoi le introduci la cuptor pentru 20 de minute.Fierbi un sirop din apă, zahărul rămas şi esenţa de vanilie. Scoţi tava din cuptor, torni jumătate din sirop peste sarailie şi dai din nou prăjitura la cuptor pentru încă 20 de minute. Când este gata, torni siropul rămas şi o decorezi cu fisticul măcinat.