O reţetă gustoasă pe zi: Ștrudel cu ciocolată
Ultima actualizare:
Ingrediente: 1 pachet aluat de patisserie, 1 kg kiwi, 5 linguri zahăr, 100 g ciocolată de menaj.
Preparare:
1. Cureţi fructele de kiwi, le tai cubuleţe, dar opreşti câteva rondele pentru decor. Întinzi foaia de aluat pe masa pudrată cu făină, o mai întinzi puţin cu sucitorul şi tai dreptunghiuri. Topeşti puţin zahărul, adaugi bucăţile de kiwi şi laşi 2-3 minute pe foc.
2. Iei cu o lingură din fructele caramelizate, pui în fiecare dreptunghi şi îndoi marginea, apăsând pentru ca aluatul să se lipească. Coci în cuptorul bine încins, la foc potrivit, circa 30 de minute. Le laşi la răcit, le decorezi cu rondele de kiwi şi ciocolata topită.