O reţetă gustoasă pe zi: Sufleu de iaurt
Ingrediente:
1 grepfrut, sucul de la 1 portocală, 130 g iaurt natural, 100 ml frișcă lichidă, 12 g gelatină, 1 lingură zahăr tos, 1 lingură zahăr vanilat, 120 ml apă caldă.
Preparare:
Înmoi gelatina în apa caldă și pui amestecul la foc mediu. Amesteci continuu până aduci compoziția la punctul de fierbere. O iei de pe foc și o lași să se răcească. Descojeşti grepfrutul și-l tai cubulețe. Bați cu mixerul iaurtul cu sucul de portocale și zahărul tos şi cel vanilat, apoi dai compoziția la frigider. Mixezi frișca lichidă până devine cremoasă. Peste amestecul de iaurt torni gelatina și amesteci până se omogenizează. Adaugi și frișca bătută și încorporezi ușor cu o spatulă. Pregătești 8 forme de brioșe în care pui bucățele de grepfrut și torni peste ele crema de iaurt cu frișcă. Dai formele la frigider o oră.