O reţetă gustoasă pe zi: Supă-cremă de morcovi
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 kg morcovi
4 cartofi
2 rădăcini pătrunjel
1 ţelină
4 căţei usturoi
1 praf piper
coriandru, opţional
1 lingură ulei
1 lingură unt
sare după gust
Preparare
1. Cureţi şi speli legumele, le tai cuburi şi le căleşti în uleiul încins împreună cu untul. Torni apă cât să le acopere, pui sare şi le laşi să fiarbă bine.
2. Când sunt gata, le dai deoparte să se răcorească puţin şi le pasezi cu un blender. Piureul obţinut îl mai subţiezi cu puţin din zeama în care au fiert legumele ca să dai supei consistenţa dorită. O mai laşi pe foc 10 minute, atât cât să se combine aromele, şi o serveşti, dacă vrei, presărată cu coriandru şi cu piper.