O reţetă gustoasă pe zi: Supă-cremă de urzici
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 kg urzici
3 cartofi
1 legătură
ceapă verde
1 ţelină
1 morcov
2 căţei usturoi
800 ml supă de legume
sare
piper
2 linguri ulei
crutoane
pătrunjel
Preparare
1. Cureţi şi tai cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina. Cureți și speli bine urzicile și le limpezești bine sub jet de apă. Încingi uleiul într-o oală şi pui la călit ceapa, apoi adaugi usturoiul feliat, ţelina, morcovul, cartofii, sare şi piper după gust. Laşi câteva minute şi torni supa de legume călduţă.
2. Când dă în fiert, adaugi urzicile, laşi câteva minute, până dă în clocot, și opreşti focul. Pui apoi legumele într-un blender şi le mixezi. Poți subția supa cu zeama în care au fiert. Serveşti cu crutoane și pătrunjel.