O reţetă gustoasă pe zi: Supă de linte
Ultima actualizare:
Ingrediente
250-300 g linte
1-2 cepe
2 morcovi
2 tije țelină
1,5 l apă
1 cutie roșii cuburi
zeama de la 1 lămâie
5 căței usturoi
ulei
sare
piper
pătrunjel
1 linguriță boia de ardei iute
1 frunză dafin, opțional
Preparare
1. Speli lintea și o lași la înmuiat 30 de minute.
2. Călești în puțin ulei țelina, ceapa și morcovii tăiaţi fin. Adaugi usturoiul zdrobit, boiaua iute, amesteci, torni apa, pui lintea și sucul de lămâie și lași să fiarbă.
3. Adaugi roșiile cuburi și mai lași pe foc până lintea este fiartă bine. Sărezi și piperezi după gust și presari pătrunjel tocat fin. Dacă vrei, poți pune în supă și o frunză de dafin.