O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu banane şi nuci
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
50 g zahăr
150 g unt
1 praf de sare
1 fiolă vanilie
1 gălbenuș
Pentru umplutură
2 banane
250 g zahăr
130 g unt topit
30 g cacao
6 ouă
100 g făină
1 vârf cuțit de scorțișoară
1 lingură rom
100 g nuci mărunțite
1 plic praf de copt
Preparare
1. Pentru aluat, amesteci toate ingredientele până obții un aluat ușor lipicios pe care-l învelești în folie alimentară și-l dai la frigider 30 de minute.
2. Pentru umplutură, bați untul topit cu zahărul până devin spumă. Continuând să amesteci, adaugi treptat romul, scorțișoara și ouăle. La final, pui nucile mărunțite, făina cernută, pudra de cacao, praful de copt și bananele tăiate în bucăți.
3. Din aluatul de la frigider, un sfert îl dai deoparte, iar restul îl întinzi pe o tavă tapetată. Peste el torni umplutura, iar deasupra pui bucățele tăiate din aluatul pus deoparte. Dai tava la cuptorul preîncălzit 45 de minute, până când prăjitura trece testul scobitorii.