O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu brânză
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
125 g zahăr
160 g unt
1 ou
1 praf sare
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
250 g iaurt
150 g zahăr
75 g făină
2 ouă
1 plic zahăr vanilat
200 g cireșe fără sâmburi
Preparare
1. Într-un vas, pui făina cu zahărul și sarea, apoi adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până se omogenizează. La final, pui oul și frămânți până când obții un aluat cu textură fină. Îl dai la frigider o oră.
2. Amesteci brânza de vaci cu iaurtul, zahărul, făina, zahărul vanilat și gălbenușurile. Separat, bați spumă albușurile și le adaugi în compoziție.
3. Într-o formă rotundă, tapetată, întinzi coca într-un strat subțire, inclusiv pe marginile tăvii, și o înțepi din loc în loc. Dai aluatul la cuptorul încins, 10 minute. Scoți tava, lași puțin să se răcorească și adaugi umplutura peste care presari cireșele. Bagi din nou prăjitura la cuptor încă 35 de minute.