O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu brânză şi piersici
Ultima actualizare:
Ingrediente
Pentru aluat
150 g făină 1 ou
50 g unt
50 g zahăr
Pentru umplutură
200 g brânză
100 g smântână
1 ou
150 g zahăr
1 lingură amidon
1 plic zahăr vanilat
5 piersici din compot
1 linguriță ulei
Preparare
1. Pentru aluat, bați untul cu zahărul până devine cremos, apoi adaugi oul și făina și mixezi până obții un aluat lipicios pe care-l învelești în folie și-l dai la congelator 15-20 de minute.
2. Pentru umplutură, bați brânza cu smântâna, oul, zahărul, zahărul vanilat și amidonul până devin o cremă. Aluatul de la frigider îl întinzi într-o tavă tapetată cu ulei. Peste el torni crema de brânză, iar deasupra așezi piersicile din compot tăiate pe jumătate și scurse. Dai tava la cuptor 30-40 de minute, până când s-a întărit crema.