O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu cartofi
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
100 g unt
1 praf sare
1 ou întreg
1 gălbenuş
1 ou bătut, pentru uns
Pentru umplutură
3-4 cartofi
1 ceapă
1 legătură mărar
sare
piper
Preparare
Fierbi cartofii în coajă şi îi laşi la răcit. Amesteci făina cu sarea, apoi le cerni. Tai untul rece cubuleţe şi îl amesteci cu făina până când aceasta capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi oul şi gălbenuşul bătute în prealabil, le amesteci şi frămânţi uşor, apoi aluatul obţinut îl înfăşori într-o folie alimentară şi îl dai la rece 30 de minute.
Cureţi cartofii, îi tai rondele şi ceapa julien, le amesteci, le dai cu sare şi piper după gust. Tai mărunt mărarul.
Aluatul de tartă îl tai în două, apoi întinzi cu sucitorul fiecare foaie în parte. O aşezi pe prima într-o
formă de tartă tapetată, având grijă să îmbraci şi pereţii, o ungi cu oul bătut, o înţepi din loc în loc, pui cartofii, în straturi, şi presari ceapa şi mărarul. Acoperi cu cealaltă foaie de aluat şi o ungi cu ou. Dai tarta la cuptor până se rumeneşte.