O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu lămâie și miere
Ingrediente
Pentru blat: ● 200 g unt
● 400 g biscuiți digestivi
Pentru umplutură: ● 3 lămâi
● 150 g miere ● 2 lingurițe mac ● 2 ouă ● 200 g smântână grasă
Pentru decor: ● 1 lămâie
Începi prin a pregăti umplutura. Răzuiești coaja de la două lămâi și storci zeama de la toate trei. Le amesteci cu mierea și le lași deoparte 30 de minute.
Pentru a pregăti blatul, sfărâmi biscuiții în blender până devin nisipoși și îi amesteci cu untul topit. Pui compoziția într-o tavă pe care o dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 10 minute.
Continui să pregătești umplutura. Adaugi în compoziția cu miere ouăle și amesteci bine. La final, pui smântâna și macul. Torni compoziția peste blatul de biscuiți fierbinte. Deasupra pui felii de lămâie. Dai tava din nou la cuptor la 160 °C 20-25 de minute, până când tarta capătă o crustă lucioasă.