O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu frișcă
- Ingrediente
- 300 g biscuiţi simpli
- 150 g miez de nucă
- 100 g ciocolată
- 2-3 linguri cacao
- 1 esenţă de rom
- 1 compot de ananas
- 5 linguri zahăr
- 400 ml frişcă lichidă
- 1 esenţă de vanilie
- 100 g ciocolată cu lapte pentru decor
- 4 linguri fistic pentru decor
- 1 pacheţel gelatină
Preparare
Dai biscuiţii şi nuca prin maşina de tocat şi le pui într-un castron mai mare. Adaugi cacaua, zahărul, ciocolata topită, jumătate din ananasul din compot tăiat mărunt şi esenţa de rom. Torni din zeama de compot treptat, amestecând continuu, până compoziţia se leagă. Nu trebuie să fie foarte moale.Tai ananasul rămas cubuleţe, baţi frişca cu esenţa de vanilie şi o amesteci cu gelatina topită şi lăsată la răcit. Într-o formă de tort cu pereţi detaşabili aşezi compoziţia de biscuiţi pe mijloc (ca în imagine) şi o modelezi cu un cuţit cu lama mai lată. Torni frişca în formă şi o dai la rece o oră.Scoţi tortul din formă, îl decorezi deasupra cu bucăţelele de ananas tăiate cubuleţe şi ciocolată rasă. Tapetezi lateralele tortului cu fisticul zdrobit şi dai la rece.