O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu jeleu de pepene verde
Reţeta gustoasă de azi este: tort cu jeleu de pepene verde.
Ingrediente Tort cu jeleu de pepene verde:
Pentru blat: 120 g făină, 6 ouă, 105 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat; Pentru jeleul de pepene: 5 căni zeamă de miez de pepene verde, 350 g zahăr, zeama de la 3 lămâi, 40 g gelatină, 4 felii pepene galben proaspăt; Pentru decor: 200 ml frișcă lichidă, 150 g zahăr, 2 felii pepene galben, 2 felii pepene verde.
Bați gălbenușurile cu zahărul vanilat și 45 g zahăr tos timp de 2-3 minute la viteză mare. Adaugi făina. Separat, bați albușurile spumă, cu restul de zahăr. Amesteci cele 2 compoziții. Torni aluatul în tavă tapetată și dai la cuptor, 35-40 de minute. După ce s-a răcit, tai blatul în 3 felii egale. Pentru jeleu, hidratezi gelatina. Combini zeama de pepene, zeama de lămâie și zahărul. Pui amestecul pe foc 15 minute și amesteci continuu. Dai deoparte, o lași să se răcorească puțin și adaugi gelatina hidratată. Bați frișca lichidă cu zahărul până devine cremoasă. Într-o tavă cu pereții detașabili așezi o felie de blat, torni 1/3 din jeleu și adaugi câteva bucăți de pepene galben proaspăt. Dai tava la frigider 30-40 de minute. Continui în felul acesta de încă de două ori, cu restul ingredientelor. Pui deasupra o parte din cremă, o nivelezi, iar cu restul îmbraci mrginile feliilor de blat și-l decorezi cu bucăți de pepene verde și galben. Dai tortul la frigider 6-8 ore.