O reţetă gustoasă pe zi: Tort de clătite cu portocale
Ingrediente
Pentru 15 clătite de grosime medie
● 1 l lapte ● 270 g făină ● 1 lingură zahăr
● 2 linguri ulei ● 1 praf de sare ● 35 g unt
● 3 ouă ● coaja rasă de la 1 portocală
Pentru cremă: ● 150 g zahăr
● 500 g smântână cu 35% grăsime
● coaja rasă de la 1 portocală
Pentru decor: ● 1 portocală
● ciocolată neagră
Mod de preparare
Pentru clătite, scoți din timp ingredientele și le lași să stea măcar 2 ore la temperatura camerei. Bați ouăle cu zahărul. Adaugi treptat făina cernută împreună cu sarea, coaja de portocală și continui să amesteci. Torni laptele și lași compoziția deoparte 20 de minute. Ulterior, încorporezi uleiul.
Ungi o tigaie cu unt și torni câte puțin din aluatul de clătite şi le coci pe ambele părți. Din acest aluat pregătești 15 clătite mai groase.
Pentru cremă, mixezi smântâna grasă cu zahărul și coaja de portocală. Ungi fiecare clătită cu cremă. Decorezi tortul cu felii de portocală, fâşii de ciocolată și-l dai la frigider 2 ore.