O reţetă gustoasă pe zi: Tort Doboş
Ingrediente
Pentru blat
5 ouă
125 g zahăr
5 linguri făină
Pentru cremă
4 ouă
150 g zahăr
2 linguri cacao
2 linguri lapte
200 g unt
100 g ciocolată neagră
Pentru glazură
3 linguri zahăr
fulgi de migdale, pentru decor
Preparare
1. Pentru blat, freci gălbenușurile cu zahărul până capătă o consistență cremoasă. Adaugi făina cernută și albușurile bătute spumă tare. Tapetezi forma de tort și torni o parte din cremă, încât foaia să nu aibă
mai mult de jumătate de cm grosime. Dai tava la cuptor, încălzit în prealabil, până se rumenește ușor foaia. Mai faci încă cinci foi, pe care le lași la răcorit.
2. Pentru cremă, bați pe baie de aburi ouăle cu zahărul, până se îngroașă compoziția. Adaugi ciocolata topită, combinată cu cacaua și laptele și amesteci până se omogenizează ingredientele. Dai deoparte și lași crema să se răcorească, amestecând constant. Freci spumă untul și-l încorporezi în crema rece. Așezi foile una peste alta, cu cremă printre ele, în afară de ultima foaie.
3. Topești zahărul pentru glazură într-o cratiță și-l întinzi peste foaia rămasă, așezată pe un platou uns cu ulei, pentru ca zahărul topit să nu se lipească. Tai foaia felii, cât timp zahărul este cald, după care o așezi peste tort. Presari de jur împrejur fulgi de migdale.