O reţetă gustoasă pe zi: Zmeură cu vin roșu
Ultima actualizare:
Ingrediente
450 g zmeură
200 ml vin roşu demisec
250 g zahăr
200 ml apă
2-3 cuişoare
1 baton scorţişoară
Preparare
Zdrobeşti zmeura, o treci prin sită şi amesteci siropul obţinut cu apa, vinul, zahărul, cuişoarele şi scorţişoara. Pui totul pe foc şi amesteci până se topeşte zahărul. Laşi să fiarbă până devine gros, iei vasul de pe foc, scoţi scorţişoara, cuişoarele şi laşi siropul să se răcească.Pui siropul la congelator pentru 1 h. După 30 de minute amesteci cu furculiţa să nu se congeleze prea tare. Repeţi operaţiunea de două ori într-o oră. Laşi încă 1 h la congelator, amesteci din nou la fiecare 30 de minute şi apoi, după două ore, serveşti amestecul în cupe, garnisite cu zmeură şi frunze de mentă.