Păstăi cu usturoi - Aluculesei Brînduşa
Ultima actualizare:
Ingrediente:
1 kg păstăi proaspete, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 1 lingură maggi secretul gustului, 2 linguri de smântână, 50 ml ulei.
Mod de preparare
Se curăţă păstăile de capete, se spală şi se pun la fiert, cât se fierb păstăile curăţăm ceapa, o tocăm şi o prăjim. Când păstăile sunt fierte, le punem peste ceapa prăjită, adăugăm maggi secretul gustului, 50 ml zeamă de la fierberea păstăilor şi lăsăm câteva minute să fiarbă, atâta timp cât se evaporă zeama, apoi oprim focul. Curăţăm căţeii de usturoi şi îi pisăm bine în mojar cu puţină sare, apoi adăugăm smântâna, amestecăm bine şi turnăm peste păstăi. Se serveşte cu mămăliguţă pregătită din mălai.