Plăcintă cu dovleac şi stafide – Felicia Vanea
Ingrediente
1 kg dovleac plăcintar
200 g margarină
400 g făină
1 ou
200 g stafide
200 g zahăr pudră
1/2 pliculeţ cu praf de copt
2 pliculeţe cu zahăr vanilat
sare
Mod de preparare
Curaţă şi taie felii dovlecul şi pune-l la copt. Pentru aluat, amestecă margarină cu 150 g de zahăr. Încorporează oul, praful de copt, un pliculeţ cu zahăr vanilat, un praf de sare şi făină cernută proaspăt. Frământă un aluat omogen, dar nu foarte tare. Înveleşte-l într-o folie şi dă-l la frigider pentru cel puţin jumătate de oră. Pune dovleacul copt într-un blender (sau într-un vas de mixer), pune restul de zahăr pudră şi vanilat şi, după gust, un praf de scorţişoară şi stafidele. Împarte aluatul în două şi întinde tot atâtea foi (după dimensiunea tăvii folosite). Pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt, pune deasupra umplutură şi deasupra cealaltă foaie. Înţeapă din loc în loc şi dă la cuptorul fierbinte pentru 40-45 de minute. Pudrează plăcintă şi porţioneaz-o după ce s-a răcit. Poftă bună!