Prăjitură cu blat de pandişpan – Felicia Vanea
Ingrediente pentru pandişpan:
10 ouă
10 linguri de zahăr
10 linguri de ulei
10 linguri de făină pentru prăjituri
esenţă de vanilie
1 praf de copt
Pentru cremă:
800 g piure de mere
200 g frişcă bătută
2 pliculeţe de gelatină
Decor:
ciocolată rasă
Mod de preparare
Ouăle se mixează bine cu zahărul până devin spumoase şi cresc în volum, apoi se adaugă uleiul treptat, esenţa, praful de copt şi făina, care se încorporează uşor. Se pune compoziţia într-o tăviţă de aluminiu sau tavă de copt şi se lasă la cuptor la foc mediu, circa 40 minute. Se scoate şi se lasă la răcit. Pentru cremă: piureul de mere se amestecă cu frişcă, apoi se adaugă gelatina dizolvată, conform instrucţiunilor de pe pachet. Când s-a răcit blatul se adaugă crema, se nivelează frumos, apoi se rade din plin ciocolată prin răzătoarea cu găuri mari, ca să iasă aşchiuţe creţe. Apoi daţi prăjitura la frigider câteva ore. Poftă bună!