Prăjitură cu brânză dulce – Adriana Rada
Ingrediente:
600 g făină,150 g untură, 200 ml lapte, 20 g drojdie, 3 ouă, 100 g zahăr, 1 praf de copt, un praf de sare.
Umplutură : 800 g brânză dulce, 200 g zahăr, 200 g stafide, 1 esenţă rom, 3 linguri griş, 4 linguri de smântână, 2 ouă, 4 plicuri zahăr vanilat.
Mod de preparare
Pentru aluat punem într-un castron făină cu zahărul şi sarea şi apoi adăugăm untura. Fărâmiţăm untura cu făina. Apoi facem o gaură în mijlocul făinii şi punem laptele puţin călduţ în care am dizolvat drojdia, ouăle şi praful de copt. Se frământă un aluat care nu se va lipi de mâini. Dacă mai necesită făină se mai adaugă. Se lasă la dospit cam 30 minute într-un loc călduros.
Între timp pregătim umplutura de brânză. Brânza dulce se dă pe răzătoarea mare se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi ouăle întregi. Se amestecă bine, apoi adăugăm grişul şi smântâna şi la urmă stafidele stropite cu rom.
Aluatul îl împărţim în două foi şi în mijloc punem umplutura de brânză. Se coace la foc potrivit cam 35-40 minute.