Prăjitură cu cafea - Pârvuleţ Nicoleta
Ultima actualizare:
Ingrediente:
200 g unt moale, 300 g zahăr pudră, 4 ouă, 160 g smântână, 1 ceaşcă ness la plic, 200 g făină, 3 linguriţe praf de copt, 200 g caise confiate sau alte fructe uscate, 150 g stafide, coajă de portocală sau lămâie zaharisită.
Mod de preparare:
Untul se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, cafeaua, smântâna. După ce se încorporează toate bine, se adaugă încet şi făina amestecată înainte cu praful de copt. La final se încorporează fructele uscate tăiate mărunt şi albuşurile bătute spumă tare. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace timp de 30-50 minute.
Pofta buna!