Prăjitură cu cocos - Gabriela Pop
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Foile: 350 g făină, 2 linguri untură, 50 g margarină Rama, 150 zahăr, 1 praf de copt, 1 ou întreg, smântână câtă ia. Se fac 2 foi.
Spuma de cocos: 5 albuşuri se bat spumă cu 200 g zahăr tos. La urmă se adaugă 150 g nucă cocos.
Se întinde prima foaie în tava, peste pui compoziţia de cocos, a doua foaie şi dai la cuptor.
Crema:
1 pachet rama se freacă spumă cu 150 g zahăr pudră. Separat se pun la fiert 200 ml lapte.
Se amestecă bine gălbenuşurile cu 50 g zahăr, 5 linguri rase făină şi puţin lapte rece. Să aibă consistenţa unei budinci. Se toarnă încet peste lapte, amestecând continuu. Se lasă la răcit, apoi se pune treptat peste rama.
Deasupra: Glazura de ciocolată sau ciocolată rasă,ce vă place.
Poftă bună!