Prăjitură cu cremă albă şi ananas – Felicia Vanea
Ingrediente blat
4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri ulei
4 linguri făină
2 linguri lapte
esenţă vanilie
2 linguri cacao
300 g iaurt gras
200 g smântână grasă
250 g zahăr pudra
2 pliculeţe gelatină
bucăţele de ananas (1 cutie compot ananas)
Glazură
250 g suc de ananas din cutie
1/2 linguriţă gelatină
Decor:
cacao
Preparare
Pentru blat se amestecă cu mixerul ouăle şi zahărul, apoi, când au crescut, se adaugă laptele, uleiul uşor, făina, esenţa de vanilie şi cacao. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă de 24 cm şi se pune compoziţia. Se lasă la cuptor la foc mediu în jur de 35 minute. Apoi scoatem blatul şi îl lăsăm la răcit. Crema: Amestecăm smântâna, iaurtul, zahărul pudră, bucăţile de ananas. Apoi adăugăm gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet. Când blatul s-a răcit punem peste el crema şi nivelăm bine. Dăm la rece o oră. Când s-a întărit crema, turnăm glazura formată din sucul de ananas din cutie amestecat cu gelatină. Dăm la rece. Când s-a întărit şi glazura, dacă dorim, punem pudră cu cacao sau putem rade ciocolată.