Prăjitură cu fructe - Nicoleta Pîrvuleţ
Ingrediente:
Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, un praf sare.
Crema: 1 l lapte, 4 ouă, 8-9 linguri făină, 1 cană zahăr, zahăr vanilat, 1 pachet unt.
Mod de preparare
Albuşurile se bat spumă cu puţină sare, se adaugă zahărul şi se amestecă până se topeşte, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate şi se încorporează bine.
Făina se pune în ploaie, se amestecă uşor cu telul. Se coace la foc potrivit până trece testul scobitorii. După ce s-a răcit blatul, se însiropează cu zeama de la 2 cutii compot (ananas, piersici). Sirop aproximativ 500 ml. Apoi se pun fructele din compot tăiate cubuleţe.
Crema: Se face o cremă care se fierbe la bain-marie până se îngroaşă ca o ciulama, iar la sfârşit se pune untul şi se amestecă bine. Aranjare: blat, sirop, fructe, cremă, frişca (400 g). Poftă bună!