Prăjitură cu griş (fără ouă) – Ilinca Andreea
Ingrediente pentru o tavă cu diametrul de 22cm
• cca.150-200 g cireşe sau orice fructe preferaţi
• 1 pahar de gris (de 250 ml)
• 1 pahar de făină
• 1 pahar de zahăr
• 1 plic praf de copt
• 1/2 pahar de ulei
• 1 pahar de lapte bătut/kefir
Mod de preparare
Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate: grişul, făină, zahărul şi praful de copt. Apoi adăugăm uleiul şi amestecăm bine cu o lingură sau cu un tel. Adăugăm iaurtul şi amestecăm bine de tot, să nu rămână cocoloaşe. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, adăugăm cireşele spălate şi curăţate de sâmburi, iar peste fructe turnăm aluatul şi îl întindem bine pe toată suprafaţă. Dăm tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 30-35 de minute. Eu am lăsat-o aprox.20 de minute la foc mediu, apoi încă aprox.20 la foc mediu spre mic, dar nu foarte mic. O verificaţi cu o scobitoare, iar dacă vi se pare că nu este gata, o mai lăsaţi câteva minute. După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm la răcit apoi o servim. Rezultatul este unul pufos şi absolut delicios. Poftă bună!