Prăjitură cu lămâie - Ursan Anişoara
Ingrediente:
Pentru aluat: 250 g unt sau margarină, 250 g zahăr pudră, o linguriţă coajă rasă de lămâie, 4 ouă, 200 g făină de orez, 75 g amidon de porumb, o linguriţă praf de copt.
Glazura: 250 g zahăr pudră, sucul şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie,
Preparare
Untul sau margarina aflate la temperatura camerei se mixează cu viteză mare cu zahărul pudră şi coaja rasă de lămâie apoi se încorporează câte un ou. Se încorporează şi făina de orez amestecată cu amidonul şi praful de copt. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se dă blatul la copt pentru cca 20-25 minute la foc potrivit
Se prepară glazura topind la foc mic zahărul pudră amestecat cu sucul şi coaja rasă de lămâie. Se toarnă deasupra blatului copt, încă fierbinte. Se lasă să se răcească un pic apoi se taie în bucăţi potrivite.