Prăjitură cu mălai și portocale
Ingrediente
Pentru blat
100 g făină
350 g mălai grişat
3 ouă
3 linguri îndulcitor
200 g unt
200 ml smântână
150 ml lapte
150 g suc de portocale
1 plic praf de copt
1 vârf de cuţit de sare
Pentru sirop
1 portocală
200 ml suc de portocale
3 linguri îndulcitor praf
Preparare
Baţi untul cu îndulcitorul praf. Într-un alt vas mixezi ouăle cu sarea şi apoi le adaugi la compoziţia cu unt. Continui să mixezi cele două compoziţii până se omogenizează.Amesteci făina cu mălaiul grișat, praful de copt şi torni treptat în compoziţia cu unt şi ouă. Încorporezi şi smântâna, amestecând continuu, apoi laptele şi sucul de portocale. Compoziţia o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. O lași în cuptorul încins până se rumeneşte.Pentru sirop, tai portocala rondele. Le acoperi cu apă şi le pui pe foc să fiarbă 15 minute. Ulterior le strecori de zeamă şi le laşi la răcit. Rondelele de portocală le amesteci cu sucul de portocale şi îndulcitorul praf. Le pui pe foc şi le lași să fiarbă până când se îngroaşă siropul.Când prăjitura este gata, o scoți din cuptor și o însiropezi. O decorezi cu rondelele de portocală din sirop.