Prăjitură cu vişine – Simona Pătraş
Ingrediente:
6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, 1 linguriţă cacao, esenţă de bergamota, 500 g vişine.
Mod de preparare:Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi apoi cu zahărul adăugat treptat. Adăugăm pe rând gălbenuşurile, apoi esenţa de bergamota continuând mixarea. La sfârşit adăugăm făina cernută, încorporând cu o spatulă, prin mişcări circulare de sus în jos.Luăm într-un bol puţină compoziţie şi o amestecăm cu cacao. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turnăm compoziţia albă apoi cea maro şi cu ajutorul unei scobitori amestecăm uşor. Vişinele fără sâmburi se dau prin puţină făină şi se pun peste compoziţia de mai sus.Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30- 35 minute. Se lasă să se răcească, se porţionează şi se pudrează cu zahăr pudră.