Prăjitură cu zmeură şi cremă mascarpone – Veronica Creţu
Ingrediente foi:
3 ouă
180 gr unt
200 gr zahăr
3 linguri miere
600 gr făină
1 plic praf de copt
Crema:
500 g mascarpone
500 ml frişcă
200 gr zahăr pudra
1 lingură esenţă de vanilie
3 borcane de gem de zmeură
Mod de preparare foi:
Ouăle se mixează bine cu zahărul. Adăugăm untul moale şi mierea. Încorporăm apoi şi făină cu praful de copt. Lăsăm aluatul împachetat în folie alimentară pentru o oră la frigider. Împărţim apoi aluatul în trei părţi egale. Întindem trei foi egale pe care le punem pe hârtie de copt pe dosul unei tăvi. Se coc la foc rapid. Lăsăm foile să se răcească.
Crema:
Crema mascarpone rece de la frigider se mixează cu zahărul şi esenţa de vanilie. Frişca se bate şi apoi adăugăm şi crema mascarpone şi mixăm 4-5 sec.Crema se împarte în trei părţi egale.
Gemul trebuie să fie ţinut în bucătărie la căldură pentru a fi mai uşor de întins. Pentru a monta prăjitura întindem pe o foaie o parte de cremă, apoi punem gemul dintr-un borcan şi-l întindem uşor. Aşezăm peste gem a doua foaie şi procedăm la fel. Aşezăm şi cea de-a treia foaie peste care întindem crema cât mai uniform şi deasupra gemul. Prăjitura se dă la rece de preferat peste noapte. Când se porţionează se poate decora cu zmeură proaspătă şi frunze de mentă. Poftă bună!