Prăjitura «Mesajul iubirii» - Ursan Anişoara
Ingrediente:
Blat: 5 ouă, 5 linguri cu zahăr, 4 linguri vârfuite cu pesmet alb, o lingură cu amidon de porumb, 2 linguri ulei, esenţă, un praf de sare.
Crema: 150 ml lapte, 6 linguri cu zahăr, 2 linguri cu făină de griş (se râşneşte fin grişul), o lingură amidon de porumb, 125 g unt sau margarină, 2 linguri dulceaţă de zmeură, o mână de zmeură proaspătă.
Glazura: 300 g zahăr pudră, 50 ml sirop de zmeură.
Preparare
Se prepară blatul mixând bine albuşurile cu un praf de sare apoi cu zahărul. Se mixează gălbenuşurile cu uleiul apoi se încorporează în albuşuri, se adaugă esenţa şi pesmetul alb amestecat cu amidonul. Se dă la copt circa 20 minute, la foc potrivit în tava tapetată cu hârtie pentru copt. După coacere se desprinde de hârtie blatul, se lasă să se răcească apoi se taie în 2 jumătăţi egale.
Se prepară crema fierbând laptele cu zahărul iar când dă în clocot se adaugă făina de griş amestecată cu amidonul şi diluate cu un pic de lapte rece. Se amestecă continuu până se îngroaşă. Se dă deoparte circa 5 minute să se răcorească un pic apoi se încorporează untul, puţin câte puţin până ce crema îşi dublează volumul.
Se prepară glazura dând în 2-3 clocote zahărul pudră peste care am turnat siropul de zmeură.
Se unge prima jumătate de blat cu cremă rece apoi se vine cu cealaltă jumătate deasupra, se presează uşor şi se dă la rece circa o oră.
Se taie prăjitura în forma dorită apoi se glazurează şi se decorează cu zmeură proaspătă.