Pulpă de căprioară - Adina Stoica
Ingrediente:
800-900 g pulpă căprioară, 1 ceapă roşie, 2 morcovi, 1 căpăţână usturoi, 1 păstârnac, ienibahar boabe Kotanyi, piper negru, foi dafin, cimbru, maghiran, 1 pahar vin roşu, sare, ulei, 1 kg cartofi.
Mod preparare:
Pulpa marinată:
Pulpa se spală, o condimentăm cu piper, aşezăm carnea într un castron, punem câteva boabe de ienibahar şi foi de dafin, ceapa curăţată se taie şi se aşează peste carne, presărăm maghiran şi adăugăm vinul.
Se acoperă şi se lasă la marinat 24 de ore, la rece.
Carnea marinată, se spală şi se împănează cu usturoi, condimentăm şi o legăm cu aţă, dându-i forma de ruladă (datorită vinului roşu, carnea îşi va schimba culoarea).
Legumele se curăţă şi tăiate, se aşează într-o tavă, adăugând 4 linguri ulei. Punem pulpa făcută ruladă pe patul de legume, 4 foi dafin, ienibahar, sare, maghiran, o ceaşcă de apă şi acoperim cu folie de aluminiu, dând la cuptor.
Între timp curăţăm cartofii, punem într-o tavă de ceramică ulei, aşezăm cartofii, presărăm cimbru şi sare.
Verificăm carnea, dacă intră furculiţa uşor înseamnă că este făcută, o scoatem din cuptor şi lăsăm să se răcească, dăm la cuptor cartofii aproximativ 20 minute.
Sosul se face din legumele cu care a fost pusă pulpa (ceapă, păstârnac şi morcovi), date prin blender, adăugăm piper şi sare.
Tăiem rulada, aşezăm pe platou cu cartofi şi gogoşari, punem sos şi se poate servi!