Quiche cu roşii şi brânză
Ingrediente pentru blat:
300 g făină
drojdie cât o alună
50 ml apă călduţă
20 ml ulei
1 praf de zahăr
1 praf de sare
Pentru umplutură:
7-8 roşii cherry
300 g telemea de capră (sau de oi)
3 linguri smântână groasă
4 ouă
sare
piper
salvie (pentru decor)
Preparare:
Amesteci, într-un castron, drojdia cu apă călduţă, sare, zahăr şi ulei, apoi adaugi treptat făina şi frămânţi până se formează un aluat omogen şi elastic. Îl laşi circa 30 de minute la dospit. Întinzi aluatul în foaie şi o aşezi într-o formă rotundă de plăcintă, tapetată cu folie specială de copt. Separat, baţi ouăle, adaugi brânza rasă, smântâna, condimentezi, după gust, cu sare şi piper, apoi torni compoziţia în formă. Adaugi roşiile deasupra şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 40-45 de minute, când este frumos rumenită. O serveşti caldă, decorată cu crenguţe de salvie.