Reţeta câştigătoare: Brioşe cu afine
Câştigătoarea noastră se numeşte Geta Iancu. Ea va primi zece plicuri cu produse Vegeta.
Ingrediente pentru 12 porţii de brioşe cu afine:
200g de făină albă, 150g de afine, 130 g de zahăr, 80 g de unt, 140 g de smântână, 2 ouă, 1 esenţă de vanilie, 5 g de praf de copt, coaja de la o lămâie, 1 praf de sare;
Mod de preparare:
Amestecăm untul care trebuie să fie la temperatura camerei cu zahărul, adăugăm ouăle şi amestecăm cu un mixer. Adăugăm apoi smântâna, vanilia, praful de sare şi coaja de lămâie. Praful de copt se amestecă cu făina şi apoi cu restul compoziţiei, se amestecă bine pentru a se omogeniza. Afinele se amestecă şi ele cu puţină făină şi se adaugă în compoziţie. Umplem tava de brioşe cu aluat şi lăsăm la cuptor circa 20-30 minute până se rumenesc. Este un desert foarte bun, uşor de făcut şi foarte aromat!