Reţeta câştigătoare: Pandişpan cu vişine - Robert Bădică
Câştigătorul nostru se numeşte Robert Bădică. El va primi un dispozitiv de ascuţit cuţite.
Ingrediente
200 g vişine (fără sâmburi), 6 ouă, 6 linguri făină, 6 linguri zahăr, coaja de la o lămâie, un praf de sare; Pentru decor: zahăr pudră;
Mod de preparare
Începem prin a scoate sâmburii vişinelor şi lăsăm vişinele de o parte. Separăm ouăle şi punem gălbenuşul într-un bol, iar albuşul într-un alt bol. Peste albuş adăugăm zahărul şi batem până obţinem o spumă tare sau până când rămân moturii pe palete mixerului. Gălbenuşurile le frecăm cu un praf de sare pentru a le intensifica culoarea. Adăugăm peste albuşurile bătute cu zahărul gălbenuşurile şi mai mixăm puţin, cât să le incorporăm. Cu o spatulă incorporăm în spumă făina şi coaja de lămâie. Tapetăm o tavă cu foaie de copt sau cu ulei şi făină şi turnăm compoziţia. Deasupra aşezăm vişinele (dacă vreţi le puteţi da prin puţină făină). Coacem pandişpanul circa 25-35 de minute la foc mic spre mediu. Nu deschideţi cuptorul în primele 15 minute! După ce s-a răcit porţionam şi pudrăm cu zahăr. Poftă bună!