Rețeta câștigătoare: Prăjitură cremoasă cu cireșe confiate - Felicia Vanea
Câștigătoarea noastră se numește Felicia Vanea. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente:
350 g pișcoturi, 1 kg brânză dulce de vaci, 200 ml frișcă lichidă, 18 choux-uri umplute cu frișcă, 500 g zahăr pudră, 400 g iaurt grecesc, cireșe confiate, 700 ml lapte, 1 plic budincă de ciocolată belgiana + 3-4 linguri zahăr, 5 pliculețe gelatină;
Preparare:
Brânza de vaci o mixăm câteva minute cu 300 g zahăr pudră. Frișca o mixăm cu 100 g zahăr pudră, apoi o amestecăm cu crema de brânză. Budinca de ciocolată belgiană o preparăm conform instrucțiunilor de pe plic, apoi o lăsăm la răcit 5 minute, după care o amestecăm cu 1 pliculeț de gelatină hidratată. În crema de brânză adăugăm 3 pliculețe de gelatină hidratată în 150 ml apă și topită la bain-marie. Omogenizăm bine, apoi tapetăm cu folie de aluminiu o tavă de copt, punem un strat de pișcoturi înmuiate în lapte, apoi crema de brânză, choux-urile, peste ele budinca de ciocolată belgiană, crema de brânză și pișcoturi. La sfârșit mixăm iaurtul grecesc cu 100 g zahăr pudră și 1 pliculeț de gelatină hidratată și topită la bain-marie și nivelăm bine. Presărăm cireșe confiate și dăm prăjitura la rece peste noapte.