Reţeta câştigătoare: Prăjitură cu dovleac, fulgi de ciocolată şi nucă
Câştigătoarea noastră se numeşte Carmen Tender. Ea va primi un set cu ibric electric şi o râşniţă.
Ingrediente: 6 ouă, 200 grame zahăr, 100 ml ulei, 200 grame dovleac copt, 1/2 plic praf de copt, 1/4 linguriţă praf de scorţişoară, 15 linguri făină, 100 grame nuci zdrobite uşor, 50 grame stafide aurii, fulgi de ciocolată.
Mod de preparare
Dovleacul copt se pasează şi se aşează într-un bol mai mare. Se adaugă gălbenuşurile, uleiul, zahărul vanilat, scorţişoara şi mixăm până obţinem o compoziţie omogenă. Albuşurile se bat spumă. Peste compoziţia de dovleac şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile spumă. Se amestecă uşor de jos în sus apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt, nucile şi stafidele. Se amestecă uşor până se încorporează toate ingredientele. Aluatul se toarnă într-o tavă (20×30) specială tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează la suprafaţă. Se coace circa 30-35 minute la 180 C. După coacere se lasă să se răcescă complet apoi se unge suprafaţa cu gem de prune, glazură de zahăr, fulgi de ciocolată şi se presară nucă măcinată. Se porţionează după preferinţă . Poftă bună!