Reţeta câştigătoare: Prăjitură cu mousse de piersici - Veronica Creţu
Câştigătoarea noastră se numeşte Veronica Creţu. Ea a câştigat un aparat pentru ascuţit cuţite.
Ingrediente blat:
8 ouă, 1 cană zahăr, 8 linguri apă, 8 linguri ulei, 3 căni făină, 1 praf de copt;
4 piersici mari, 100 ml lapte, 3 gălbenuşuri, 150 g zahăr pudră, 300 ml frişcă;
Preparare blat:
Albuşurile împreună cu apa se bat spumă. Se adaugă zahărul şi batem bezeaua până se topeşte zahărul. Adăugăm apoi gălbenuşurile şi uleiul mixând în continuare. Încorporăm apoi amestecând uşor, făina şi praful de copt. Compoziţia se pune în tavă tapetată cu hârtie de copt. Când blatul este copt se scoate şi se lasă să se răcească. Preparare mousse: Piersicile se curaţă de coajă, se taie cuburi şi se pun în blender. Adăugăm peste ele laptele fiert şi răcit. Gelatina se pune la hidratat în puţină apă şi apoi o topim. Frişca se bate bine. Gălbenuşurile se freacă împreună cu zahărul până obţinem o cremă spumoasă. Amestecăm frişca cu gălbenuşurile, piureul de piersici şi gelatina topită.
Blatul rece l-am tăiat pe jumătate. Pentru că nu am o ramă detaşabilă la dimensiunile tăvii am pus folie alimentară în tavă. Am aşezat prima foaie de blat pe care am însiropat-o cu 200 grame suc se portocale.Am pus jumătate din cremă, al doilea blat pe care l-am însiropat la fel şi apoi restul de cremă. Se dă la rece pentru 4-5 ore. Poftă bună!