Reţeta câştigătoare: Prăjitură cu ness şi ciocolată - Anişoara Ursan
Câştigătoarea noastră se numeşte Anişoara Ursan. Ea va primi un set cu ibric electric şi râşniţă.
Ingrediente blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 4 linguri de făină, 2 linguri de ness decofeinizat,100 g unt sau 2 linguri de ulei, un praf de sare, esenţă rom; Cremă: 200 ml frişcă lichidă, 2 linguri de smântână, 2 linguri de ness decofeinizat,o ciocolată albă (100 g), un lic de gelatină; Decor: ciocolată albă;
Preparare
Se mixează albuşurile cu un praf de sare apoi cu zahărul până se întăresc apoi se adaugă şi nessul. Separat se freacă gălbenuşurile cu untul sau uleiul apoi se încorporează în albuşuri. Se adaugă şi făina şi se coace în tava tapetată cu hârtie pentru copt, circa 20 min, la foc potrivit. Se desprinde blatul cald de pe hârtia de copt, apoi se taie în două jumătăţi egale şi se lasă la răcit. Se pregăteşte crema mixând frişca până se întăreşte apoi se adaugă smântâna, nessul şi ciocolata topită la bain marin. Se adaugă gelatina hidratată în 100 ml apă rece şi apoi topită la bain marin. Se pune într-o formă pătrată reglabilă prima jumătate apoi se toarnă crema. Se vine cu a doua jumătate peste cremă, se presează uşor cu mâna şi se dă două ore la frigider. Se scoate şi se decorează cu ciocolată albă topită la bain marin. Poftă bună!