Reţeta câştigătoare: Prăjitură Fanta - Aurelia Goia
Câştigătoarea noastră se numeşte Aurelia Goia. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente blat:
6 ouă, 6 linguri zahăr, 100 ml ulei, 4 linguri făină, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 1 praf de sare esenţă de rom;
Crema:
200 g unt, 600 g brânză de vaci, 150 g zahăr pudră, esenţă de vanilie; Glazură: 800 ml suc fanta, 4 linguri zahăr, 1 plic budincă de vanilie;
Mod de preparare:
Blatul: Ouăle le mixăm cu zahărul până îşi dublează volumul, adăugăm treptat uleiul (ca la maioneză), amestecăm uşor, după care adăugăm făina amestecată cu cacao, praful de copt, praful de sare şi adăugăm treptat în compoziţia de ou. Adăugăm şi esenţa şi omogenizăm. Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul încălzit până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcească foarte bine. Crema: Untul la temperatura camerei îl mixăm cu zahărul până se topeşte, adăugăm brânza de vaci şi esenţa, mixăm bine până devine o cremă pufoasă. Glazura: Prafurile de budincă le amestecăm cu zahărul şi puţin suc. Restul de suc îl punem la fiert şi când începe să fiarbă adăugăm amestecul de budincă, amestecăm continuu până se îngroaşă. Asamblare: Peste blatul rece întindem crema de brânză şi deasupra budinca de fanta, apoi dăm la rece 2-3 ore.