Rețeta câștigătoare: Sărmăluțe în foi de carne - Viorica Gemanar
Câştigătoarea noastră se numeşte Viorica Gemanar. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente:
2 kg cotlet porc
1kg de kaizer
1varză mare (3kg)
250 ml ulei
1 ardei gras roșu
1ardei gras galben
400 ml sos de roșii
1 legătură pătrunjel
sare
piper
boia dulce
foi dafin
cimbru.
Mod de preparare:
Luăm cotletul și îl tăiem în feli egale 0,5 cm și le batem ca pe șnițele, le dăm la rece cât pregătim compotiziția. Punem uleiul într-o oală mare, tăiem varza grosier, ardeiul cubulețe și călim la foc mediu 5 minute. 500 g de kaizer tăiem cubulețe și îl introducem în oală și amestecăm treptat ( 5minute). Punem sare, piper, boia dulce, după gustul fiecăruia! Tăiem bastonașe celălalt kaizer, pătrunjelul îl tocăm. Încingem cuptorul la 220 g. Luăm o tavă dreptunghiulară înaltă de 10 cm și așezăm un strat subțire din compoziția de varză la bază, apoi fiecare foaie de carne o dăm cu sare și piper. Punem o lingură mare de compoziție de varză și 2 bastonașe de kaizer, o rulăm și o punem în tavă! Tot așa până terminăm toate. Ies aproximativ 16 rulouri. Punem foi de dafin, bastonașele de kaizer între rulouri, pătrunjelul verde tocat, 200ml de sos de roșii, cimbru și restul de compoziție de varză. La final, punem un strat de sos de roșii și 750 ml apă. Se pune staniol și se dă la cuptor pentru 70 minute. Se poate servi cu mămăligă și smântână! Poftă bună!