Reţeta câştigătoare: Tort cu cremă straciatella - Constantinescu Victorița
Câştigătoarea noastră se numeşte Victoriţa Constantinescu. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente blat:
6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri ulei, 6 linguri făină, 8 linguri lapte, 1 praf de sare, 1 plic praf de copt, 2 plicuri cu zahăr vanilinat, 2 linguri cacao. Pentru cremă: 500 g mascarpone, 200 ml frișcă lichidă, 500 g iaurt straciatella, 150 - 180 g zahăr pudră, 1 plic de Finesse vanille -Bourbon, 1 plic gelatină granulată de 10 g. Pentru toping: 300 g ciocolată cu lapte, 150 frișcă lichidă, 1 plic gelatină granulată de 10g.
Mod de preparare:
Blat: Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, pui și un plic de zahăr vanilinat și le lași deoparte. Gălbenușurile le bați cu zahărul pâna se dizolvă acesta, adăugând apoi, pe rând, laptele, uleiul, făina, praful de copt și cacao. Apoi, cu o lingură sau spatulă omogenizezi ambele amestecuri fără să amesteci energic. Pui compoziția în tava de tort și dai la cuptor, până trece testul scobitorii. Cremă: Hidratezi gelatina 10 minute în 100 ml apă, apoi o pui pe foc până se topește și o lași la răcit. Între timp, bați frișca bine, adaugi mascarpone și iaurtul, apoi zahărul pudră și esența de vanilie. Adaugi și gelatin răcită și amesteci. Toping: Încălzești pe ochi frișca lichidă, apoi adaugi ciocolata și amesteci până se topește. Hidratezi gelatin, o topești și o adaugi peste ciocolată. Tai blatul în două, însiropezi (cu compot, lapte, sirop etc), pui crema, iar blat, apoi topingul. Pftă bună!