Rețeta câștigătoare: Tort diplomat - Elena Ghiță
Câștigătoarea noastră se numește Elena Ghiță. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente:
500 g frișcă lichidă Hulala, 3 ouă, 3 pliculețe gelatină, 1-2 pliculețe zahăr vanilat, 1 cană zahăr, 1 cutie compot ananas rondele, 1 cutie compot ananas bucăți, 1 pachet pișcoturi.
Preparare:
Se pune la înmuiat gelatina în siropul de la o cutie compot ananas. Se pun cele 3 gălbenușuri cu o cană de zahăr, zahărul vanilat, un pic de sare și se mixează bine. Dacă vreți, puteți pune și o cană de lapte. După ce se amestecă bine, se pun pe foc la bain-marie, se pune gelatina și se amestecă până se topește tot. Se lasă la foc mic și separat într-un vas mare se bate frișca foarte bine. După ce se bate frișca, se amestecă cele două compoziții, dar să fie reci. Se adaugă și albușurile bătute spumă. Se udă cratița și se așează pe fundul ei ananasul rondele, iar de jur împrejurul cratiței se pun pișcoturile (opțional) și începem: punem compoziția, apoi ananas bucăți și tot așa pâna se termină toată compoziția. La final, se bagă cratița acoperită la frigider pentru 3 ore, apoi se scoate și se răstoarnă pe o farfurie întinsă.