Ardei umpluţi cu carne şi ciuperci de pădure - Elena Harabagiu
Ingrediente:
- 10-12 ardei gras nu prea mari
- 1kg carne tocată de pui
- 500g ciuperci de pădure
- 4 linguri ulei
- 2 cepe
- sare şi piper măcinat
- o frunză de dafin
-delikat de găină
Sos:
- 4 linguri ulei
- 2 linguri făină de soia
- 1 lingură pastă de tomate
- sare şi piper măcinat
Mod de preparare
Ardeii i-am spălat şi le-am tăiat un căpăcel la codiţă, apoi am scos cu grijă sâmburii şi nervurile.
Ceapă şi ciupercile le-am tăiat mărunt.
Am călit ceapă în ulei, împreună cu puţin delikat de găină şi piper măcinat. Când a devenit sticloasă am adăugat ciupercile şi am lăsat pe foc până a scăzut zeamă ce şi-au lăsat-o ciupercile.
Într-un bol am amestecat carnea tocată cu ciupercile şi ceapă călite, am potrivit gustul cu sare şi piper măcinat şi apoi cu ajutorul unei linguriţe am umplut ardeii.Ardeii umpluţi i-am aşezat într-o cratiţă mai înalta şi am turnat apă peste ei cât să fie acoperiţi. Am adăugat şi frunză de dafin apoi am acoperit cratiţă cu un capac potrivit şi am pus-o pe foc mic că să fiarbă în voie.
Sosul eu îl pregătesc chiar înainte de a servi mâncarea şi îl fac aşa:
- încing un pic uleiul şi prăjesc în el un minut făină de soia. Sting totul cu o cană de apă în care am dizolvat pastă de tomate şi potrivesc gustul cu sare, piper măcinat şi fructoza. Las să fiarbă 10 minute apoi opresc focul. În farfurie pun mai întâi ardeii iar peste ei torn sosul.Se servesc cu mămăliguţă şi smântână. Cei mai buni ardei gustaţi vreodată. Poftă bună!