Reţete de la cititori: Drob de ciuperci şi verdeţuri – Mariana Loredana
Ingrediente
- 8 ouă
- 3 legături ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 cutie mare de ciuperci
- sare
- piper
- vegeta
- puţin ulei
Mod de preparare
Ciupercile se scurg de zeamă şi se taie în bucăţele mai micuţe. Ceapa şi usturoiul verde se curaţă şi apoi se toacă mărunt, la fel se procedează şi cu pătrunjelul. Se iau 5 ouă, se separă albuşul de gălbenuş, se bate albuşul spumă cu puţină sare apoi se amestecă cu gălbenuşul. Se adaugă ceapa, usturoiul şi pătrunjelul tocate, se condimentează cu piper şi vegeta după gust. Celălalte 3 ouă se fierb şi apoi se curaţă de coajă. Într-o formă termorezistentă unsă cu puţin ulei se toarnă compoziţia obţinută şi se aşează şi ouăle întregi fierte şi decojite. Se dă totul la cuptor până se rumeneşte.