Reţete de la cititori: Friptură de pui cu caşcaval şi roşii umplute – Claudia Hossu
Ingrediente: 1 linguriţă busuioc, 1 linguriţă piper negru, 4 ouă, 3 lingură ulei de floarea soarelui, 1 linguriţă cimbru, 4 buc. roşii, 1 linguriţă chimen, 3 buc. feli de caşcaval, 1 legătură mărar proaspăt, 1 linguriţă usturoi granule , 6 buc copane de pui, 1 lingură condimente de pui, 1 buc. ardei roşu;
Mod de preparare
Pentru garnitură: se ia 4 roşii, se spală, se taie căpăcelul fiecărei roşii se face cu un cuţit ascuţit (se poate folosi şi o linguriţă). Se scoate miezul roşiei, apoi se dă cu piper şi condimente de pui. Se bat 2 ouă, se pune busuioc, cimbru, usturoi granule şi chimen. Se pune mărar proaspăt tocat şi se bat bine. Se spală un ardei roşu, se taie mărunt şi se pune tigaia la încălzit la foc mic. Se pune ardeiul, apoi se amestecă cu o lingură de lemn şi se pun ouăle bătute. Se face o omletă mai tare şi se umple fiecare roşie cu omletă şi se rade o fielie de caşcaval se pune peste omletă. Se dă drumul la cuptor, iar după ce se încălzeşte se dă la cuptor 10 minute. Se ornează cu mărar proaspăt tocat şi se spală copanelele de pui. Apoi se şterg copanelele cu o cârpă curată, se dă cu piper şi usturoi granule. Se ia 2 ouă şi se bat bine cu o furculiţă, apoi se pune chimen şi condimente de pui. Se rade 2 feli de caşcaval prin răzătoarea mică apoi se ia fiecare copan şi se dă prin ou apoi prin prin caşcaval ras. Se încinge tigaia, se pun 3 linguri de ulei, apoi se pun copănelele în tigaie la foc mic şi se prăjesc pe toate părţile. Radem caşcaval rasp e deasupra. Se servesc cu roşii umplute.