Reţete de la cititori: Humus
Daniela Butnaru ne-a pregătit humus.
Ingrediente humus:
500 gr năut (năutul se pune de cu seara la umflat în apă rece, iar a doua zi se fierbe până devine moale şi uşor de pasat)
zeama de la o lămâie
sare după gust
3 linguri pastă de susan
Tahini (pe care am facut-o acasă din 160 gr susan, un praf sare şi 2 linguri ulei. Am prăjit puţin susanul fără a-l lăsa să-şi schimbe culoarea, apoi l-am lăsat să se răcească. Când s-a răcit l-am pus în bolul unui blender, peste el am pus praful de sare şi uleiul şi am mixat bine până am obţinut o pastă)
4 căţei de usturoi
3 linguri ulei
Mod de preparare humus:
Năutul fiert se pune într-un bol, peste el se pun căţeii de usturoi striviţi la pasator, pasta de susan, zeama de lămâie şi praful de sare. Se mixează bine până devine o pastă omogenă şi tartinabilă. Se poate servi cu boia dulce de ardei. Poftă bună!